Advies nodig bij het organiseren van jouw event? Neem contact op

Open Dagen Bachelor & Master

Universiteit Leiden

Het uitvoeren van een open dag is voor Universiteit Leiden drastisch veranderd sinds de corona crisis. Binnen een zeer kort tijdsbestek moest er gekeken worden naar een online alternatief voor de open dagen van de bachelor- en de masteropleidingen. Hiervoor zijn wij aangehaakt en hebben we met plezier meegedacht. En niet zonder resultaat! In oktober 2020 hebben we voor het eerst een eventplatform opgeleverd, waarbij meer dan 20.000 studiekiezers de open dagen bezocht hebben. Sindsdien werken we elk voor- en najaar samen om voor de studenten hybride opendagen neer te zetten

In het najaar van 2022 heeft Universiteit Leiden gekozen om de open dag zowel online als offline aan te bieden. Dit na aanleiding van een evaluatie onder studenten. Waaruit bleek dat er nog steeds veel animo is om de open dag online bij te wonen, vanwege het gemak en het fijne gebruik van het online platform.

Studiekiezers kwamen als eerste aanraking met het platform via het aanmeldformulier, dat weergegeven stond op de website van Universiteit Leiden. Bij de aanmelding schreven ze zich in voor verschillende sessies, van algemene tot opleidingsspecifieke presentaties.

Op de dag van het event werd het ticket in hun e-mail actief en werden ze persoonlijk verwelkomd op het platform met een gepersonaliseerde timeline en gepersonaliseerde content. De informatiemarkt zat vol met digitale stands per opleiding, waarbij studiekiezers ook de mogelijkheden kregen om te videobellen en chatten met studenten of docenten. Uiteraard hebben we voor de presentaties ook onze interactie tool PresentersWall ingezet, waarbij de deelnemers interactief konden reageren op de stellingen en activaties in de presentaties.