Advies nodig bij het organiseren van jouw event? Neem contact op

Partijcongressen en ledenvergaderingen

Groenlinks

Terugkerende klant Groenlinks heeft ons al een aantal keren gevraagd om samen met hen een partijcongres of ledenvergadering te organiseren, waarbij er met Walldo software in combinatie met Legal Voting software voor wordt gezorgd dat leden makkelijk in worden gecheckt en vervolgens veilig digitaal kunnen stemmen over moties.

Als politieke partij wil je dat het stemproces efficiënt en veilig verloopt. Daarom wordt er op meerdere momenten voor gezorgd dat deze twee zaken gewaarborgd blijven;

Wanneer de leden aankomen op locatie moeten zij een QR-code laten zien die als ticket van te voren naar de leden is gestuurd. Het aanmelden van de leden en het inchecken gebeurt via de Walldo tool, waarin bij het inchecken meteen wordt aangegeven of een lid stemgerechtigd is of niet. Om vervolgens in de stemomgeving van Legal Voting te komen, moeten de leden ieder een gepersonaliseerde code invoeren. Deze code kan per congres of per stemming worden vernieuwd.

Tijdens het doorlopen van de moties en stellingen pakken de leden hun telefoon erbij en kunnen onder leiding van een partijlid de stemmingen centraal worden doorgelopen. De moties en stellingen worden zowel op een groot scherm als op de telefoon getoond, waarbij meteen duidelijk wordt hoeveel leden er voor en tegen hebben gestemd en of de motie aangenomen of verworpen wordt.

Het kan voorkomen dat er veel stemmingen doorlopen moeten worden. In plaats van dat er stemmingen worden gehouden per individuele stemming of motie, kiest Groenlinks er voor om een Legal Voting blokstemming te gebruiken. Hiermee worden er meerdere stemmingen in één blok getoond en behandeld.

Door deze terugkerende samenwerking kan er snel worden geschakeld wanneer er een partijcongres of ledenvergadering georganiseerd wordt.