Advies nodig bij het organiseren van jouw event? Neem contact op

VVD (2020/2021)

VVD

De VVD is de verzamelplaats voor alle liberalen die samen met de VVD willen werken aan een liberaler Nederland. Binnen de VVD zijn vele verschillende netwerken om samen aan de VVD te werken. Landelijk, Regionaal en Lokale netwerken verbinden de leden om actief samen te werken. Om binnen de partij beslissingen te nemen wordt gebruik gemaakt van Legal Voting.

Tijdens de (online) partijdag is gestemd door de leden op verscheidene onderwerpen.  De leden krijgen van tevoren een mail met daarin een persoonlijke stemlink. Wanneer iemand niet aanwezig kan zijn, kan die persoon iemand binnen de partij machtigen via hetzelfde systeem. Stemmen werkt perfect via telefoon, tablet of computer. Aan het einde van een stemming komt de uitslag direct in beeld en kan de vergadering weer verder. 

Om voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 het partijprogramma vast te stellen, is wederom gebruik gemaakt van online stemmen. Tijdens de vergadering zijn er honderden amendementen en moties de revue gepasseerd en uiteindelijk is het partijprogramma met instemming van de leden vastgesteld. 

In Legal Voting is naast het tabblad ‘stemmen’, ook het tabblad ‘evaluatie’ geactiveerd. Dit houdt in dat de leden meteen een evaluatie kunnen invullen. Met de verkregen input is aan de slag gegaan voor de komende partijdagen om deze nog beter te organiseren.